De woning heeft een strak buitenaanzicht, maar binnen wilden de bewoners een warm en gezellig interieur. Hans De Bont van Master Meubel nam die uitdaging graag aan. “Door het overvloedige daglicht en het intens contact met buiten, kozen we voor natuurlijke materialen en kleuren. Een natuurstenen vloer, een heel aparte steen voor het keukenblok en het warme hout van de ruimtevullende op maat gemaakte kastenwand.” Dat leverde een heel organisch interieur op waar verschillende functies naadloos in elkaar overlopen.

De bewoners hadden samen met hun architect al een heel traject afgelegd vooraleer ze in contact kwamen met
Master Meubel. De architect had de keuken en de op maat gemaakte kastenwand al voorzien; voor de rest van het meubilair klopten ze aan bij Master Meubel, een interieurspeciaalzaak met 7000m2 designmeubelen in een prachtig modernistisch pand in Turnhout. “Vanuit die zoektocht naar geschikte meubelen zijn we beland bij een totaalinrichting. We kozen voor grijze tinten die blijvend warmte creëren in combinatie met cognac tinten leder. We hebben bewust gekozen voor deze kleur van leder, omdat het een heel natuurlijke uitstraling heeft. Het zet leder als materiaal an sich extra in the picture. Hadden we geverfd leer gebruikt, had dat een artificieel effect opgeleverd. De cognactinten komen ook terug in de stoelen van de keuken en in een aantal kussens in de sofa. Toch hebben we vermeden dat die kleur thematisch zou worden. Het is een echte materiaalkleur, wat een zekere tijdloosheid weergeeft.”

Monolithisch geheel

De keuken is een blikvanger in de ruimte. Het keukenblok in natuursteen is een monolithisch geheel dat toch niet storend werkt. “Met de juiste belichting geeft dat een heel warme uitstraling. De krukken van Zanotta zijn voorzien van een bruin leder zonder verdere afwerking of bescherming. Na verloop van tijd krijgen ze een warme gloed en patine. We hebben de natuurlijke eigenschap van het leder als voordeel beschouwd. Gebruikssporen dragen bij tot de esthetiek en vaak komt dat in een strakkere omgeving meer tot zijn recht dan in een overvolle ruimte.”

Organische vorm

De combinatie van de Walter Knoll Seito eettafel met de Vitra Softshell Chair werkt perfect. De stoelen zitten heel comfortabel dankzij de kuipvorm met armleuningen. Ze zijn opgebouwd uit een heel flexibele schaal die zich volledig vormt naar het lichaam en daardoor minder hard aanvoelt. De keuze voor comfort maakt ook dat de tafel en stoelen hun eetfunctie overstijgen. Een vergadering of lekker lang natafelen is geen straf in deze stoelen die neigen naar een fauteuiltje. “Hun organische vorm sluit heel goed aan bij de tafel die licht verwijst naar een ovale vormgeving. Het geheel staat in een smallere ruimte en door die afgeronde vormen oogt het allemaal wat minder zwaar en krijg je meer vrije circulatie.”

LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL IN RS WONEN MODERN & HEDENDAAGS VOORJAAR 2018