Dit herenhuis anno 1932 ademt sfeer en verrast door zijn tijdloze palet. Klassiek en eigentijds tegelijk. Alle gasten die hier over de vloer komen, staan steeds weer versteld van het enorme ruimtegevoel dat hier heerst sinds de verbouwing. De bewoners houden van sober met een tikje fleurigheid en kunst geeft het kader karakter.

Rijpingsproces

Leuk toch als je woonkader evolueert en je zo onvoorspelbaar de eentonigheid breekt. “Door het persoonlijke contact met de klant heb ik weinig moeite met afscheid te nemen van een schilderij, ik weet immers dat elk kunstwerk in goede handen belandt. Mensen sturen me ook foto’s via mail, om te tonen dat een schilderij mooi hangt bij hen thuis. Dat stemt me tevreden, ik weet graag waar mijn artistieke “kindjes” uithangen…” Met het invullen van de lege ruimte thuis heeft Tom eigenlijk weinig moeite.

Aan originele ideeën geen gebrek. Elk wit doek inspireert hem automatisch, en de rest heeft te maken met de discipline om door te bijten, die Tom zich eigen heeft gemaakt met de jaren. “Maar het is niet omdat de aanzet vlot verloopt dat je al meteen klaar bent. Vaak moet een werk wekenlang rijpen voor het finaal het daglicht mag zien.”

Lees het volledige artikel in RS WONEN Landelijk & Vlaamse stijl