Vloeren of muren toe aan een nieuwe look? Verbazend wat je allemaal met tegels, duurzaam én onderhoudsvriendelijk, kunt bereiken. Van charmante retro-motieven over geloofwaardige imitaties van marmer en hout tot indrukwekkende keramiek telkens anders, steeds verrassend.

Oude Rome anno 2016

Terrazzo en mozaïektechnieken uit het oude Rome stonden model voor de nieuwe Bits collectie, ontworpen door Gordon Guillaumier voor Ceramiche Piemme. Hier kwam er weliswaar geen puzzelwerk meer aan te pas maar werden de motieven met de modernste en digitale en grafische technieken geprint op keramische tegels. De dessins zijn als een nostalgische herinnering aan geduldig handwerk, weliswaar met een eigentijdse kwinkslag.

info: www.ceramichepiemme.it

Binnen of Buiten

Nieuw van Panaria: de Crosswood collectie die de duurzaamheid van een keramische tegel combineert met de natuurlijke schoonheid van hout. Net parket! Het gamma omhelst verschillende houtmotieven waaronder ook de Dust tegel met natuurlijke kleurnuances die zowel binnen als buiten, bijvoorbeeld op het terras, voor een warme uitstraling zorgt én bovendien gemakkelijk is in onderhoud.

info: www.panaria.it

Marmer imitatie

Als er al een uitgesproken interieur trend is, dan is het die van de opvallende terugkeer van marmer. Deze natuursteen is helemaal terug van weggeweest. Omdat aan natuursteen uiteraard een aanzienlijk prijskaartje hangt, bestaan er ondertussen al zeer aangename imitaties in keramiek. Bij Veronove is de volkeramische marmerimitatie verkrijgbaar in zowel hoogglans, mat als de nieuwe silk-afwerking met zijdezachte touch. Deze laatste zorgt voor een nog authentieker en realistischer marmer gevoel.

info: www.veronove.be

Lees het volledige artikel in RS WONEN Landelijk & Vlaamse stijl