Knus verademen

De berijmde tuin schittert in de zon. Kerstmis komt er binnenkort aan en de sfeer zit er al helemaal in. Dit interieur van de hand van Pieter Porters ademt eigenlijk het hele jaar die gemoedelijke ambiance zo eigen aan de eindejaarsdagen. Geen wonder dat het gezin hier echt tot rust komt. Er prijken kerstkransen aan de voordeur. Het geheel baadt in genoeglijke tinten. De stoffering oogt frivool maar stijlvol. Plafondlijsten en hoge plinten zorgen voor een omkadering met klasse. Een chic interieur is het. Landelijk doch sober. Er is gewerkt met een romantisch palet. Alle kleuren matchen en toch zit er genoeg afwisseling in. De stillevens in huis doen je wegdromen. Curieuze decoratie zorgt voor een prettige noot: vazen, ornamenten, kandelaars, fotokadertjes, lampen op een voet van beduimelde boeken. “We zijn zeer opgetogen over ons huis, het is een echte thuis die ons aanzet om samen met familie en vrienden van het leven en simpel geluk te genieten”, klinkt het.

Rode draad

Over de hele lengte van de trapleuning slingert zich een kerstguirlande met een gouden gloed. Prachtig hoe het salon, de eetkamer – geschilderd in warm rood – en de leefkeuken in elkaar haken. Knus maar met voldoende ademruimte. De keuken in perfect lakwerk vormt dan verder een hoek en gaat op in een aanbouw. “In het salon hebben we bewust gekozen voor een strakke haard, die is immers minder prominent aanwezig in de ruimte.” De eettafel in mahonie werd op maat gemaakt. Er staan acht stoelen rond. Tegen de muur staan er nog twee. Het tafelblad is uittrekbaar en dus kunnen die twee stoelen ook nog bijgeschoven worden als er tien gasten zijn. Boven de tafel hangt een kristallen luster met plissékappen. De keuken is een echte leefkeuken. Terwijl er wordt gekookt kunnen de kinderen knutselen of huiswerk maken aan de eettafel, en er is ook tv. Maatkasten vormen de rode draad. Je kunt er veel in kwijt en door die rappel krijg je een eenheid met een rustgevend effect.

Lees het volledige artikel in RS WONEN Landelijk & Vlaamse Stijl najaar 2016