In de Belgisch-Luxemburgse Ardennen, zowat halfweg tussen La Roche-en-Ardenne en Houffalize, ligt het pittoreske dorp Ollomont. Het adembenemend mooie gehucht wordt lieflijk omarmd door de vallei van de Ourthe. Het nestelt zich behaaglijk tussen de heilzame heuvels, waar je je vergaapt aan de ongerepte natuur. Le cottage d’Ollomont is de ideale uitvalsbasis.

Nestgevoel

Le cottage d’Ollomont is een authentieke cottage met een geschiedenis die teruggaat tot 1836. Het huis werd een paar jaar geleden volledig gerenoveerd, met veel respect voor de oorspronkelijke ziel. De uitstraling is puur en landelijk, met tonnen sfeer en een karaktervolle inrichting. Bij de renovatie werd uitsluitend gebruikgemaakt van duurzame materialen die naadloos aansluiten bij de omgeving. Het landelijke interieur is sober, warm en elegant. Zodra je hier binnenstapt, voel je je meteen thuis.

Verstrooiing voor vier

Jos en Inge waren op zoek naar een pand in de Ardennen om als vakantiehuis te verhuren. Ze hadden oorspronkelijk een groter huis in gedachten, maar vielen als een blok voor dit charmante pand. Ze waren zo begeesterd door de eenvoudige en karaktervolle schoonheid, dat ze geen minuut twijfelden over de aankoop. Omdat ze graag vertoeven in de Ardeense natuur en op tijd en stond aan de drukte willen ontsnappen, brengen ze er zelf zoveel mogelijk tijd door. Ze verhuren het huis een tiental keer per jaar, aan een gezelschap van maximaal vier personen.

Oude ziel, modern comfort

De cottage biedt ondanks zijn bescheiden oppervlakte veel comfort. Beneden bevinden zich een keuken, eetkamer en salon; boven twee royale slaapkamers, een badkamer en een apart toilet. De ruimtes zijn piekfijn ingericht en bieden alles wat je nodig hebt om je verblijf aangenaam te maken. Van een goed uitgeruste keuken tot een wasmachine en droogkast. Op het zuidgerichte terras geniet je van een aperitief, en neem je na een warme dag een verkwikkende buitendouche. Met als kers op de taart het spectaculaire uitzicht op de Ourthe-vallei.

Landelijke warmte

De keuken is het toonvoorbeeld van landelijke bekoring. Op de vloer ligt blauwe (arduin)steen. De kasten zijn in onbehandelde eik, met een werkblad in arduin. Het gasfornuis van Falcon oogt massief en robuust, terwijl de messingkleurige handgrepen en details harmoniëren met het elegante kraanwerk. De lichtarmaturen van Nautic verzoenen functionaliteit met eenvoudige esthetiek. En de Marokkaanse wandtegels met hun lichte afwijkingen in kleur, vorm en patroon geven het geheel karakter en cachet.

Tussen de keuken en de eethoek zorgt een smeedijzeren frame, waarvan de beglazing met stopverf werd gemonteerd, voor een visuele verbinding van de ruimtes – open en toch intiem.

Dé blikvanger in deze ruimte is ongetwijfeld de haard, die in een nis werd geplaatst. De gietijzeren houthaard van de Deense fabrikant Morso is van ongeëvenaarde kwaliteit. Ook aan details werd volop aandacht besteed. Zo zijn alle schakelaars en stopcontacten in fraai porselein.

Lees het volledige artikel in RS WONEN Landelijk & Vlaamse Stijl najaar 2016