Het familiebedrijf BoGarden uit Stekene is gespecialiseerd in houtbouw. Werken met duurzame houtsoorten is dan ook hun stokpaardje. Het is een terugkerende constante in al hun op maat gemaakte ontwerpen. BoGarden gaat geen enkele stijl uit de weg: ze nemen zowel hedendaagse landelijke als moderne minimalistische bijgebouwen voor hun rekening. Een neus voor detaillering en afwerking zijn inherente eigenschappen van het bedrijf.

In het pittoreske Middelburg bevindt zich de cottage ‘2Refresh’ van relaxatietherapeute Inge. Inge ruilde haar drukke leven in voor een rustiger bestaan. De rust die ze zocht, moest ook centraal staan in het ontwerp van haar gloednieuwe bijgebouw. Een opdracht op het lijf geschreven van BoGarden, dat zowel met de buiten- als de binnenkant aan de slag ging.

“Inge kwam naar ons met twee wensen: het bijgebouw moest rust uitstralen en tijdloos zijn. Daarom werkten we ook met natuurlijke, rustige materialen”, vertelt Rebecca Bogaert van BoGarden. BoGarden creëerde een bijgebouw dat naadloos aansluit bij de rest van de woning en de omgeving. In harmonieus samenspel met het rieten dak, vormen de houten elementen van het exterieur een rustgevend geheel.

Landelijk met een moderne twist

BoGarden verzorgde dit landelijk bijgebouw met moderne touch van begin tot einde: van funderingen en nutsvoorzieningen tot de volledige installatie en afwerking van interieur. Voor de deuren en de structuren van het exterieur koos BoGarden voor eikenhout. Het warme, klassieke eikenhout staat in contrast met de zwarte cederhouten beplanking en de zwarte smeedijzeren ramen. “Door te spelen met dit contrast, verliest het bijgebouw z’n typisch landelijk karakter. Op die manier hebben we de constructie in een moderner jasje gestoken.”

Ook binnenshuis schuwde BoGarden het gebruik van hout niet. Ze timmerden lustig verder op de eiken trend die ze buiten al gezet hadden. De houten badkamerwand geeft de ruimte een warme, rustgevende feel. Ook de meditatieruimte, waar relaxatietherapie wordt gegeven, is aangekleed met eik. Het harmonieuze plaatje is compleet door de afwerking met eiken vloer. De complete eiken bekleding creëert een rustgevende omgeving die de bezoekers uitnodigt om hun lichaam en geest volledig te ontspannen.

www.bogarden.be