Valerie Brems, oprichtster van de bekende blog ‘Mirror of Fashion’ en mede-eigenares van het interieurbureau ‘JV styling’, bouwde met haar echtgenoot een prachtig modern pand. Wat je aan de buitenkant niet kunt zien, is dat deze woning een eigenzinnige inrichting kreeg. Werkelijk alle ruimtes in huize Bruyninckx zijn een lust voor het oog. Als je het ooit over een ‘Pinterest-waardig’ interieur hebt, ben je hier aan het goede adres!

Zodra je het huis betreedt, wordt het meteen duidelijk. Je waant je hier in de woning van iemand, die met haar interieur weet te excelleren in een ‘eclectisch maximalistische’ stijl. Als er iemand de kunst van het creëren in de vingers heeft, dan is het Valerie wel. Zij beheerst de meest originele mix & match skills. Het bijzondere aan deze woning is, dat het stel ervoor heeft gekozen, om beneden een grote open ruimte te creëren. Hierdoor bevinden de keuken, de living en het kantoor van Valerie, zich op een in elkaar vloeiende plek. In haar huis is er letterlijk geen hoekje onberoerd gelaten. Elke muur heeft een modieuze kleur of een prachtig behang van de merken Arte of Eijffinger. Alle stoelen, banken, kussens, gordijnen en kleden zijn vervaardigd uit warme stoffen met de mooiste kleurschakeringen en speelse patronen. “Ik werk graag met rijke materialen, zoals velours of wollen textiel. Ik gebruik veel kleur, maar ik plaats nooit hele franke tonen naast elkaar, daarom oogt alles toch relatief rustig”, zegt Valerie.

Bijna alles in haar huis is vintage of opgewaardeerd, op enkele moderne meubels na, zo legt Valerie uit: “De stoelen zijn van Ikea, maar de stof die er op zit, komt van Coverique, een tof bedrijf hier in de buurt. Zij maken dit soort hoezen, zodat je zelf een beetje kan variëren in stijl”. Verder heeft Valerie een indrukwekkende verzameling aan Hollywood Regency objecten. “Ik kreeg de palmboomlamp van mijn vader voor mijn verjaardag. Alle andere objecten vind ik bij vintage handelaren, op rommelmarkten en via online tweedehandssites,” verklaart Valerie. Daarnaast heeft deze dame ook verscheidene verzamelingen in haar huis, met de meest kleurvolle snuisterijen en bijzondere objecten. Zo zijn er wel een 50-tal vazen te vinden, variërend van Boheemse kristallen items tot prachtige glazen Venetiaanse objecten, en naast een collectie Belgisch keramiek van H. Bequet heeft ze ook overal verse boeketten staan.

Ze is overigens niet vies van een beetje Doe-Het-Zelven: “Hoe creëer je anders een unieke stijl?” geeft Valerie ons mee. Zo stelde ze zelf het patroon van de tegelvloer in de hal samen, maakte ze zelf een eigen barmeubel uit een antiek empire stijl kastje en de retro poten van een oude tafel, en toverde ze een vintage tafel om in een hippe ottomane welke ze vervolgens bekleedde met het oude fluwelen gordijn van haar grootmoeder.

Daarnaast ontwierp deze creatieve dame, samen met haar vader, de daverend mooie keuken, die dit huis rijk is. De keuken werd van begin tot einde tot in de puntjes verzorgd. Met name het prachtige ruime keukenblok trekt de aandacht en vormt het huis in zijn geheel. Niet alleen de geweldige opportuniteit om hier culinair aan de slag te gaan, maar vooral de keuze aan materialen zijn een lust voor het oog. “We hebben het marmeren blad zelf in de groeve uitgezocht. Je hebt in België een paar groeves, maar onze keuze viel voor die van Brachot-Hermant”, vertelt Valerie. Het resultaat is een prachtige zwarte met cognackleurige-aders gepolijste plaat, die een van de aandachtstrekkers van de ruimte is. Naast deze prachtige steenkeuze, heeft de keuken nog meer te bieden. Zo integreerde het jonge stel een wijnkoelkast, een prachtig fornuis en een verborgen zithoek. Voor dit laatste aspect werd er een uitschuifbare bank onder het keukenblad verwerkt, welke de ideale plek voor een ontbijthoekje vormt.

LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL IN RS WONEN LANDELIJK & VLAAMSE STIJL VOORJAAR 2017