De reis brengt ons naar een idyllisch eiland in de Caraïbische Zee genoemd naar de heilige Maarten. Niet zelden wordt Saint Martin door wereldreizigers alom unaniem bestempeld als het mooiste eiland ter wereld. En dit pareltje van een hotel aldaar kan beslist aan die pure natuurpracht tippen.

Ten oosten van Puerto Rico ligt een crème van een eiland behorend tot de zogenaamde Kleine Antillen. Op Sint Maarten is het in alle eenvoud genieten van een unieke sfeer: landschappen met groene heuvels en curieuze fauna en flora en lieflijke baaien met parelwitte stranden. De onderwaterwereld is ronduit sprookjesachtig en het weer en het klimaat het jaar rond fenomenaal lekker warm en genoeglijk.

Vakantieroes

Zon, zee en wind brengen je op Saint Martin in een vakantieroes die typisch is voor Latijns-Amerika. Een ideaal eiland voor sportieve en andere ontspanningsvormen. Houd je van duiken en snorkelen, dan is het een geweldige bestemming, en de gunstige passaatwinden maken ook dat zeilen en surfen er populair zijn. Of wat dacht je van een dagje dolfijnen en walvissen spotten? In het noorden ontdek je de paradijselijke natuur van de mangrove en prachtige koraalriffen vlak voor de kust.

Culinaire culturele mix

De unieke mix van culturen, met Afrikaanse, Indiaanse en Europese invloeden, heeft op Saint Martin tot een inspirerende wereldkeuken geleid. Welkom in de culinaire hoofdstad van de regio! En dat brengt ons bij de royale ontbijtbrunches en de marktverse schotels met lokale seizoensgebonden ingrediënten die de keuken van het restaurant van ‘Le Temps des Cerises’ je als welgekomen gast met liefde en passie voorschotelt. De chef en zijn brigade munten uit in sobere finesse en hebben duidelijk een kloppend hart voor de Franse eigentijdse kookfilosofie. Op de menukaart vindt elkeen zijn gading en in de service geeft men de gastvrije en oprecht vriendelijke ziel bloot eigen aan de inlandse bevolking.

Creoolse hof van Eden

Het is een van de meest verleidelijke stranden van het eiland die de setting vormt voor dit pareltje van een beachhotel dat werd opgetrokken in authentieke Creoolse architectuur. Het elegante gebouw kijkt majestueus uit over het azuurblauwe water en het uitzicht op de heldere horizon lacht je tegemoet met zijn zonnige vooruitzichten voor de nabije en verre toekomst. Als je het pand betreedt, dan is het net alsof de deuren opengaan naar een ware Hof van Eden. Een plek in het teken van jouw welbehagen, waar body en mind helemaal tot rust komen. Het is hier werkelijk heerlijk ontspannen vakantie nemen in gedroomd gezelschap.

LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL IN RS WONEN LANDELIJK & VLAAMSE STIJL VOORJAAR 2017