Behang krijgt een upgrade en is dé manier bij uitstek om muren extra in de kijker
te zetten. Meer dan gewoon ‘papier’ is het geëvolueerd naar een hoogwaardige
muurbekleding met sprekende dessins of bijzondere materialen en die je muren niet
zelden van een kunstzinnig cachet of bijzonder effect voorzien. Een teken aan de
wand in interieurland!

Handgemaakt van sisalvezels

Deze Insigna muurbekleding uit het nieuwe Oculaire gamma van Arte combineert de botanische trend met eigentijds geometrie. Inspelend op de vraag naar natuurlijke materialen gingen de ontwerpers aan de slag met sisal, met de hand geweven, daarna met een stans in stukken gesneden en op een kunstzinnige manier verlijmd. De zachte kleurschakeringen in het weefsel zorgen voor een speciaal effect en een zachte overgang in het patroon. Verkrijgbaar in 7 kleurvariaties.

www.arte-international.com

Kokosschaal

Van natuurlijke materialen gesproken. Deze mozaïek wandbekleding, gezien in de nieuwe collectie van het Franse Élitis, is samengesteld uit handgeschilderde stukjes kokosschaal die samen een patroon vormen dat nooit gaat vervelen. De reeks Cocos Shells is bovendien verkrijgbaar in 4 dessins met elk een eigen cachet.

www.elitis.fr

Sound of Color

Als kleuren geluid konden maken, dan zou het lied van deze Sound of Color behangcollectie van Khrôma ons zeker kunnen bekoren. Het is een pure collectie, geïnspireerd op herfst en winter, staal en goud, beton en tegels. Seizoenen en materialen tot leven gebracht door aparte motieven en patronen in een luxueuze non-woven collectie muurbekleding die weet te boeien.

www.khroma.be

Caleidoscopisch

Voor het weelderig motief van dit nieuwe Zoffany Elswick behang en bijhorende stof liet men zich inspireren op een antiek Paisley motief, verwerkt tot een dessin met caleidoscopisch gevoel. Niet alleen de tekening maar ook de textuur zorgt voor extra diepte en een rijkelijk effect. De stoel werd op zijn beurt gestoffeerd met de Cleadon stof uit dezelfde Elswick collectie en is eveneens voorzien van een Paisley motief met fijne reflecterende glansdraad.

www.zoffany.com

Vintage tegelmotief

Ons oog viel ook op het Pesaro behang uit de Majolica lente collectie van Designers Guild met behang, textiel en woonaccessoires voorzien van zowel kleurrijke florale dessins als tijdloze damask- en geometrische motieven. In dit specifieke digitaal geprinte papier herkennen we bovendien een vintage tegelmotief met dessin in wazige watertonen. Verkrijgbaar in de kleuren Cobalt, Emerald, Birch en Graphite.

www.designersguild.com

Bedrukte kurk

Slangenprints glippen doorheen deze zinderende collectie wandbekleding van Omexco, vandaar de toepasselijke naam ‘Cobra’. De meeste referenties uit deze bijzondere reeks bestaan uit bedrukte kurk, het resultaat van een proces waar heel wat handwerk en vakmanschap bij komt kijken. De kurkcollectie wordt aangevuld met geweven raffia en vliesbehang – waaronder ook met reptielenprints – die zich onderling laten combineren voor een uniek resultaat. Omexco, bij ons exclusief verdeeld door Arte.

www.omexco.com

Visgraatmotief heruitgevonden

Harlequin vindt het visgraatmotief opnieuw uit en voegt door middel van kleurgebruik een verticale dimensie toe aan het geheel. Dit Makalu behang maakt deel uit van de Momentum Wallcoverings 4 collectie, geïnspireerd door de architectuur en abstracte interpretaties van natuurlijke vormen. Combineer ze met de nieuwe stoffencollecties van Momentum 7 en 8.

www.harlequin.uk.com

LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL IN RS WONEN LANDELIJK & VLAAMSE STIJL VOORJAAR 2017