Individualiteit is al langer een trend in het interieur. Deze trend verovert nu ook de badkamer. Ook in deze ruimte willen mensen hun persoonlijke stijl uitdrukken. Naast functionaliteit speelt sfeer een belangrijke rol. Douchetoiletten raken meer en meer ingeburgerd. Zwart is het nieuwe chroom in kranenland. Of goud, wat is er mis met een goudkleurig exemplaar?

Metallic

Alape produceert emailproducten. Het bedrijf ontwikkelde twee speciale glazuren ‘Bicolor’ en ‘Metallic Dark Iron’. ‘Metallic Dark Iron’ is een nieuw ontwikkeld email. Metallic ogende producten in het interieur zijn trendy en deze kleur biedt een mooi alternatief voor het klassieke wit in de badkamer. Het glanzende oppervlak van de waskommen reflecteert. Afhankelijk van het licht en de materialen in zijn omgeving, past het oppervlak zich aan door de omringende materialen te absorberen. Deze unieke eigenschap doet vooral ronde en ovale waskommen goed uitkomen.

www.dornbrachtgroup.nl

Revolutionair

Douchetoiletten beginnen stilaan een begrip te worden. In landen zoals Zwitserland en Japan zijn douchetoiletten al veel langer ingeburgerd. Steeds meer mensen waarderen het hygiënische comfort en de gezondheidsvoordelen van het intiem reinigen met behulp van zuiver water. Badkamer- en keramiekfabrikant Laufen ontwikkelde de douchetoilet Cleanet Riva. Dit toilet kaapte meteen ook de Design Plus Award weg. Bijzonder aan dit douchetoilet is dat ze er zo gewoon uit ziet. Het is een toilet zonder toeters en bellen. We zagen bij andere fabrikanten op de vakbeurs douchetoiletten die meer weg hadden van een ruimtetuig. Een toilet mag niet te ingewikkeld zijn, vinden ze bij Laufen. De vernuftige technieken zijn gebruiksvriendelijk en intuïtief te bedienen met afstandsbediening. Alle technieken zijn geïntegreerd binnen de body in keramiek.

www.laufen.com

Edele houtsoorten

De nieuwe badkamercollectie ‘Edition Lignatur’ is ontstaan uit de samenwerking tussen badkamerfabrikant Keuco en de Oostenrijkse fabrikant Team 7, gekend om zijn massief houten meubelen. Meubelen van zuiver natuurlijk hout zijn heel bijzonder. Samen met Keuco ontwikkelde Team 7 nu ook meubels voor de badkamer. Elk meubel is uniek en wordt individueel gemaakt. Je kan kiezen uit drie hoogwaardige natuurlijke houtsoorten: licht eiken, Venetiaans eiken – door natuurlijke versieringen van de paalworm krijgt deze houtsoort zijn bijzonder uiterlijk – en edel notenhout. Bij de collectie hoort ook een verlichte spiegel met bijzondere functies. Via het aanraakscherm met sensoren kan de lichtkleur van warm wit naar daglicht traploos worden aangestuurd en gedimd. Verder is de spiegel ook voorzien van een geïntegreerde spiegelverwarming.

www.edition-lignatur.de

 

LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL IN RS WONEN LANDELIJK & VLAAMSE STIJL VOORJAAR 2017