Wie op zoek is naar zichzelf, gelijkgestemde zielen en een unieke plek waar duurzaamheid het hoogste goed is, denkt waarschijnlijk niet meteen aan Ibiza. Maar kijk: dit is La Granja, een unieke locatie waar men kan verblijven, herbronnen, heerlijk en eerlijk eten. Een andere kant van het Spaanse eiland dat zoveel meer te bieden heeft.

Vooroordelen overboord

Luxueuze resorthotels, trendy clubs and overvolle stranden… zegt het je maar niets? Laat je een vakantie in Ibiza dus maar liever aan je voorbijgaan? Gooi alle vooroordelen overboord en ontdek een andere kant van dit stukje Spanje dat weleens wordt bestempeld als het feesteiland van de Balearen. Maak kennis met La Granja, een verblijf op Ibiza dat vorige zomer zijn deuren opende en dat niets gemeen heeft met het zoveelste drukke toeristenhotel. La Granja staat voor een totaalconcept dat resoluut gaat voor duurzaamheid en mooie eenvoud. Een plek waar zowel gewassen, dieren als de innerlijke mens zich kunnen ontplooien. Geen pracht en praal of overdaad, maar wel pure authenticiteit en natuurlijke schoonheid.

Ontdaan van overbodigheden

Vooreerst is er het ‘Farmhouse’ zelf, daar waar je vandaag kan logeren in een van de negen gastenkamers en suites of in het aparte gastenverblijf dat los staat van het hoofdgebouw. Voor de inrichting ervan deed La Granja een beroep op het Duitse Dreimeta, een ontwerpstudio die gekozen werd om zijn unieke aanpak. Het doel: ruimtes creëren met een eigen identiteit en karakter. Kamers maar ook gemeenschappelijke ruimtes met een gevoelswaarde, een interieur dat een verhaal vertelt en de zintuigen inspireert. Natuurlijke materialen zetten hier de toon: gebrand hout, geborstelde en geoliede es, geoxideerd staal, messing, steen en linnen in aardse tonen voor de aankle- ding. Alle comfort is aanwezig, weliswaar zonder te vervallen in overdadige franjes die de aandacht alleen maar a eiden. Er werd resoluut gekozen voor het pure, een inrichting ontdaan van overbodigheden om te komen tot wat echt telt. De kracht van de eenvoud, weliswaar met veel aandacht voor natuurlijke schoonheid en zowel authentiek als kwalitatief vakmanschap.

LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL IN RS WONEN LANDELIJK & VLAAMSE STIJL VOORJAAR 2017