De stof met het hoogste aaibaarheidsgehalte? Zonder twijfel fluweel. Wat blijkt: het streelzachte stofje, ook al hot in de jaren 90, doet het weer bijzonder goed. Dit zowel in de mode maar ook als bekleding van menig zitmeubel en dit in verschillende interieurstijlen: van retro over weelderig tot net heel eigentijds. Velours pour toujours? Ja, graag.

Fluwelen stoffen

Scandinavische charme

Pronkstuk in het voorjaarsassortiment van het Deense Lene Bjerre is deze Santena fauteuil die een helder Scandinavisch kleurenpalet combineert met een gecapitonneerde Chesterfield look. De bekleding in roze velvet heeft een verweerd cachet waardoor het lijkt of dit weliswaar nieuwe meubel al een rijk verleden heeft.

www.lenebjerre.com

Gewaagde kleurenclash

Het exclusieve Duitse label Bretz heeft een zwak voor de luxueuze uitstraling van fluweel dat creatief wordt ingezet, ook bij deze nieuwe Pliée. Van deze opmerkelijke sofa bestaan verschillende varianten en hij is bovendien modulair samenstelbaar tot een zitbank van het gewenste formaat. Best gedurfd: deze gewaagde maar geslaagde ‘kleurenclash’ die van de sofa een blikvanger van formaat maakt. Uiteraard ook verkrijgbaar slechts in één kleur. Design Pauline Junglas.

www.bretz.de

Sierlijke damask

Het is moeilijk kiezen uit de vele mooie fluweeltjes van Designers Guild. Het werd uiteindelijk deze nieuwe Iridato stof, een damask met motief in glanzend velvet. Verkrijgbaar in 8 kleuren. Voor de aankleding van deze eveneens nieuwe Paris Sofa, een meer eigentijdse interpretatie door Designers Guild van het klassiek ‘Howard’ ontwerp, ging men hier voor de tint Pale Aqua. Sofa verkrijgbaar als 2,5, 3 en 4-zit.

www.designersguild.com

Groot, groter, groots(t)

Deze ruimte vroeg om een zitbank van formaat en vond die in Kirk, het nieuwe en modulaire sofaprogramma van Porada. Kirk heeft een frame in massief canaletto walnoothout en een verwijderbare stoffering in alle stoffen uit de Poroda collectie, waaronder ook deze diepblauwe velours met een vorstelijke uitstraling. Design Carlo Ballabio.

www.porada.it

LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL IN RS WONEN LANDELIJK & VLAAMSE STIJL VOORJAAR 2017