Op kille dagen gaat er niets boven de gezelligheid van een haard of kachel. Ga jij voor de authentieke charme van een houtgestookt model, het bedieningscomfort en de grote autonomie van een pelletkachel of het ultiem gemak van een gastoestel. Eerder op zoek naar sfeer en is de verwarming een weliswaar aangename bijzaak? Dan zijn er ook nog de bio- en elektrische haarden. De nieuwe toestellen toegelicht.

Bediening via app

Bij het Deense Hwam gaan gezellige warmte en technologie hand in hand. In optie kunnen de houtkachels, waaronder ook deze Hwam 2610, worden uitgerust met Autopilot IHS waarmee ze zich van op afstand laten regelen. Via de applicatie voor de smartphone regel jij de warmte zodat je thuiskomt in een warm huis. Is het tijd om meer hout toe te voegen? Dan ontvang je simpelweg een berichtje op je smartphone. Niet onbelangrijk: deze Autopilot IHS-techniek zorgt bovendien, dankzij de elektronische regeling van de luchtinlaat, voor een optimale benutting van het hout.

www.kachelexpert.be

Dutch Design in zijn puurste vorm

Nog meer modulaire mogelijkheden met de Box haard van het Nederlandse Barbas. Je kunt uit verschillende formaten kiezen, met of zonder houtopslagmodule of stalen plateau, maar wel steeds met een rookgasafvoerkanaal in exact dezelfde kleur als de haard. Verder combineert Box 8 millimeter dikke stalen wanden met een keramisch en warmteaccumulerend interieur dat niet alleen mooi oogt, maar ook bijdraagt tot een hoog rendement en lage emissie.

www.barbasbellfires.com

Rots in de branding

De Rock houtkachel van Dovre was reeds een rots in de branding tijdens koude winteravonden maar brengt nog meer sfeer dankzij twee nieuwe emailkleurtjes: wit en lichtgrijs. Robuust design in gietijzer met een retro knipoog én uiteraard de gekende Dovre-technologie zoals een uitgekiende verbrandingskamer met secundaire verbranding, een airwash systeem dat proper glas verzekert en een aansluiting voor de buitenlucht.

www.dovre.be

Stabiele en hoge vlam

Het vlammenbeeld van een pelletkachel wordt vaak als eerder klein en nerveus ervaren. Austroflamm ging de uitdaging aan om ook een stabiele en hoge vlam in de automatische pelletkachel te creëren. Zo ook bij deze fraaie Clou kachel die met zijn ‘patrijspoort’ heel wat designminnende harten sneller doet slaan. Voorzien van een ‘eenvoudige’ draaiknop waarmee het toestel gestart, ingesteld en ook weer uitgeschakeld wordt.

www.fero.be

LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL IN RS WONEN LANDELIJK & VLAAMSE STIJL NAJAAR 2017