Wat zijn de criteria om in onze halfjaarlijkse rubriek ‘kunst van het wonen’ te kunnen figureren? Instant verwondering, maar ook vertedering, vernieuwing, respect of gewoon een onbevangen sympathie. Kiezen is moeilijk, maar ook deze keer serveren we je met plezier een aantal leuke woonitems die alvast een exquis voorsmaakje geven van wat leeft en heerst in interieurland.

Verleden & heden

Deze Toot lamp van Kundalini herinnert aan het verleden – meer bepaald aan het optimisme van de jaren 50 en 60 – maar leeft in het heden, zeker qua ledtechnologie. Bijzonder is dat je de buizen, dankzij het magnetisch systeem, kunt schikken en herschikken zoals je wenst. Verkrijgbaar als tafellamp en pendel. Design Karim Rashid.

www.kundalini.it

Fluwelen vlinderstoel

De iconische vlinderstoel, door Arne Jacobsen ontworpen in de jaren 50, krijgt een nieuw jasje van kleurrijk en luxueus fluweel. Het resultaat van een samenwerking tussen Republic of Fritz Hansen en het Berlijnse modemerk lala Berlin. Deze speciale versie zal van oktober 2017 tot oktober 2018 beschikbaar zijn voor iedereen die verslingerd is aan design en mode.

www.fritzhansen.com

100% upcycled

‘From waste to wonderful’ is het motto van het Nederlandse Rescued. De poefs en kussens zijn gemaakt van oude wollen dekens die zo een tweede leven krijgen en voor een nostalgische noot zorgen in de woon- of slaapkamer.
Telkens anders, telkens uniek.

www.rescued.nl

De kracht van kleur

Zoffany trakteert met de nieuwe Damask-collectie op een explosie van kleuren. Dit behang maakt deel uit van ‘The Alchemy of Colour’-lijn met een palet van pure en vibrerende kleuren die willen gezien worden. Door het onttrekken van natuurlijke plantaardige kleurstoffen en het vermalen van mineralen creëerden ze pigmenten met een juweelachtig cachet. Als aanvulling op de wandbekleding biedt Zoffany ook tactiele stoffen aan die het kleurrijke totaalplaatje vervolledigen.

www.stylelibrary.com

LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL IN RS WONEN LANDELIJK & VLAAMSE STIJL NAJAAR 2017