Wat als je een groot liefhebber bent van oldtimers? Dan is er toch niets mooier dan je pronkstukken thuis tentoon te kunnen stellen? De bewoners van dit huis klopten dan ook aan bij BoGarden, leverancier van ‘buitengewone bijgebouwen’. De firma realiseerde een aanbouw in cottagestijl waar de unieke collectie helemaal tot haar recht komt.

Elk huis een eigen verhaal

Eikenhout als basis, een rieten kap, oude Boomse dakpannen – met zijn authentieke materialen past dit bijgebouw perfect in zijn landelijke, bosrijke omgeving. Vanuit het woonhuis is een verbinding gemaakt met deze ‘garage’, vandaar ook de verschillende hoogtes van het dak. Opvallend zijn de grote smeedijzeren raampartijen, die voor een mooie lichtinval zorgen. Wat meespeelde bij die keuze is dat de gestalde wagens hierdoor ook vanuit de tuin goed zichtbaar zijn. Het zwart van de raamstijlen – ook op de bovenverdieping – contrasteert mooi met het eikenhout en het riet dat in de woning gebruikt is. De combinatie geeft de ruimte extra sfeer. “Wij kiezen enkel voor duurzame materialen, omdat wij daar echt in geloven”, vertelt Rebecca Bogaert van BoGarden. Die worden vervolgens met groot vakmanschap en oog voor detail verwerkt in de mooiste bijgebouwen. Over elke vorm, over elke lijn die getekend wordt, denken ze na. Twee keer eenzelfde gebouw neerzetten, daar doen ze bij BoGarden niet aan. Want, zo is de visie: “Every house is a different story.”

Speelgoed voor volwassenen

Een bijgebouw met de functie van luxe garage annex showroom stelt zo zijn eigen eisen. Voor de vloer is dan ook polierbeton gekozen. Dit cementgebonden materiaal is gemakkelijk in het onderhoud. Het is bovendien stofvrij en olie- en vetbestendig. Wel zo handig als je er wagens, motoren en brommers op parkeert. Al die voertuigen staan er niet alleen vanwege de hobby van de bewoners, de heer des huizes is ook professioneel in de branche actief. Voor klanten is het prachtig binnenkomen (alleen al de wand met honderden modelauto’s is een traktatie voor het oog), op de bovenverdieping worden ze vervolgens in stijl ontvangen. Eiken parket, een verzameling bijzondere brommers en motoren, Kuifjes raket naar de maan – menig mannenhart gaat hier sneller kloppen. In de achterwand is een rozet van glas in lood geplaatst. Ook dankzij de dakkapellen is dit geen donkere zolder, maar valt er ruimschoots licht naar binnen.

 

 

LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL IN RS WONEN LANDELIJK & VLAAMSE STIJL NAJAAR 2017