Alles komt terug. Dat blijkt eens te meer uit de vintage woontrend die onder meer zijn inspiratie vindt in de art deco, weliswaar op een eigenzinnige manier geïnterpreteerd. Wat wel blijft: de tijdloze klasse en luxueuze uitstraling met klassieke inslag, onder meer te danken aan het gebruik van fluweel en messing. Een vleugje ‘grand chic’ dat wel gesmaakt wordt.

Vintage couture

Ook La Redoute Interieurs ging de mosterd halen bij de art deco van de jaren dertig, maar dan wel in een hedendaagse, stijlvolle vormgeving gegoten. De naam van deze collectie: Vintage Couture. Opvallend stuk uit deze lijn is het Topim bureau met boonvormig blad in notelaar en messing poten. Combineer met geelkoperen accessoires voor een geslaagde totaallook. Elegant, verfijnd en chic.

www.laredoute.be

Green velvet deluxe

Donkergroen is alom aanwezig in de collecties van dit najaar. Wanneer je deze kleur toepast op fluweel en bovendien combineert met gouden accenten ontstaat er een tijdloze klasse. Net die klasse wil J-Line met de ‘Green Velvet Deluxe’ lijn extra etaleren. De klassieke gouden etagères, kandelaars en stijlvolle decoratie kunnen het prima vinden met de donkergroene fluwelen zetels, stoelen en tafeltjes. Een combinatie met cachet.

www.j-line.be

Klassieke invloeden

Zelfs het Scandinavische Nordal is dit seizoen alles behalve gekant tegen de klassieke vintage invloeden, wat blijkt uit het aanbod aan meubelen en woonaccessoires in messingkleurig staal. Een pareltje is deze stoel met zijn ronde vormen en bekleding in fluweel.

www.nordal.eu

‘Verlichtend’ retrodesign

Nog meer ‘verlichtend’ retrodesign, weliswaar met zeer eigentijdse inslag, in de vorm van de pendel en bijhorende staande lamp van Hübsch. Deze armaturen laten zich perfect combineren met de Scandinavische woonstijl aan dewelke ze een vleugje luxe en ‘goudkleurige warmte’ toevoegen.

www.hubsch-interior.com

LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL IN RS WONEN LANDELIJK & VLAAMSE STIJL NAJAAR 2017