Is wonen een kunst? Wel als je je huis als een blank canvas ziet dat je als een ware artiest zorgvuldig tot leven weet te wekken. En net zoals kunst is ook inrichten een heel subjectief gegeven. Wat wij enkel kunnen, is enkele bijzondere ‘penseelstreken’ aanreiken, dit in de vorm van een ons inziens bijzondere selectie interieurobjecten die jouw ‘kunstproject’ misschien wel kunnen completeren. Aan jou de keuze welke passen binnen jouw palet.

Met glans geslaagd

De nieuwe totaalcollectie Chantal van Tonin Casa wil het interieur onderdompelen in een luxueuze Italiaanse stijl met meubels – én zelfs binnendeuren op maat – die perfect op elkaar zijn afgestemd. Hoogglanzend ebbenhout zet de toon, gecombineerd met een metalen inleg in verchroomd, verguld of bronskleurig metaal. Een elegante reeks, ‘met glans’ geslaagd. Design Massimo Mottin.

www.tonincasa.it

 

 

Sculpturale lichtpeer

Sommige lichtpeertjes zijn op zich zo bijzonder dat ze eigenlijk amper nog een armatuur behoeven. Zo ook de mondgeblazen Tala Voronoi, een assortiment met organisch vormgegeven lichtlampen dat recent nog werd uitgebreid met de druppelvormige Voronoi III. Met een lengte van 40 cm blijft deze lichtpeer zeker niet onopgemerkt. Mooi én duurzaam licht, want dit is wel degelijk een ledlamp. De spiraalvorm van het filament en het gekleurde glas zorgt voor een unieke en extra warme sfeer. Deze lichtpeer heeft een gewone E27 fitting en is geschikt om aan te sluiten op een externe dimmer.

www.talaled.com

 

 

Gekooid glas

Saya is de nieuwe lichtpendel van Fabbian, geïnspireerd door een reis ergens halverwege het oosten en het westen. De herinnering aan verre en vervlogen culturen wordt gecombineerd met de aloude Venetiaanse traditie van gekooid geblazen glas. De vorm doet denken aan een grote dauwdruppel, naar beneden glijdend langs de metalen draden die zijn val breken. Verkrijgbaar in drie verschillende vormen en naar keuze in een transparant of glanzend wit glas. Design Gio Minelli en Marco Fossati.

www.fabbian.com

 

 

Drieluik van grondstoffen

Naast behang en verf zijn er nog tal van alternatieven om de muren stijlvol aan te kleden. Zeer exclusief en bijzonder is onder meer de Trancoso-collectie van Elitis met naar keuze diverse mozaïeken van schelpen, parelmoer of gerecycleerd teakhout. Tot deze laatste categorie behoort deze Anambas wandbekleding, een knap staaltje van houtbewerking en tijdrovend vakmanschap. De teakhouten planken worden gerecupereerd, geselecteerd, versneden, gesculpteerd, geassembleerd, getint om uiteindelijk misschien aan jouw muur te belanden.

www.elitis.fr

 

 

Art deco messen

Snijden met stijl? Het kan met deze Deejo Table Titan Finish Art Deco steakmessen. Deze luxueuze tafelmessen met olijfhouten heft zijn voorzien van kunstzinnige art deco gravures en een antracietkleurige titanium afwerking. En zoals het een steakmes van deze klasse betaamt, snijden ook deze exemplaren met groot gemak door alle stukken vlees. De Deejo Table steakmessen zijn verkrijgbaar in een set van zes stuks waarbij elk mes zijn eigen, exclusieve gravure heeft.

www.robijns.nl/deejo

 

 

Juweel van een lamp

Crystal, nieuw van Contardi, is een juweeltje van een tafellamp. Uitgevoerd in gepolijst messing, met in de structuur geïntegreerde leds, die de schoonheid van het getinte glas letterlijk in het licht zetten. De lamp, die een zekere nostalgische elegantie over zich heeft, is net als een staande make-upspiegel kantelbaar waardoor je het licht kunt richten. Design Nika Zupanc.

www.contardi-italia.com

 

LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL IN RS WONEN LANDELIJK & VLAAMSE STIJL VOORJAAR 2018