We strijken neer in hartje Brussel. Iedereen kent hier iedereen! Een levendige buurt in de stad, waar altijd gezelligheid heerst, maar waar het tot onze grote verwondering rustig wonen is. De geschiedenis van dit pand gaat terug tot het jaar 1908. Wij zijn razend benieuwd naar het interieur dat schuilgaat achter de charmante gevel.

Welkom in de schitterend verbouwde woning van lifestyle journaliste Marleen Duerinckx. Marleen is er samen met
diverse specialisten uit de bouw- en interieurwereld in geslaagd een thuis te creëren met een tijdloze aanblik, zonder echter de doorleefde, authentieke identiteit van de locatie geweld aan te doen. Strak en klassiek hand in hand. Een bijzondere mix van oud en nieuw, waardoor het geheel boeiend overkomt. Aldus ontstaat een stijlsymbiose over de eeuwen heen.

Tweegezinswoning

De dochters van Marleen zijn twintigers en leiden dus al een eigen leven. Toch strijken Aurélie, Camille en Floriane hier nog graag neer. Marleen heeft er dan ook voor gezorgd dat ze elk over een royale comfortabele kamer beschikken. Dit huis doet op het eerste gezicht niet vermoeden dat er zoveel ruimte is.

Het heeft zelfs een achterkeuken, zodat je er op termijn een tweewoonst van zou kunnen maken. Bovendien wordt elke vierkante meter door Marleen optimaal benut.

Welgekozen decoratie

Op de eerste etage brengt een glazen deur in strak smeedwerk ons in het salon. Een chique maatkast omsluit de gashaard, bij twee luxueuze zetels. op het liefelijke hangdressoir zet binnensijpelend licht allerlei kristal in het zonnetje. onder aan een wand prijkt het toepasselijke zinnetje less is more.

De weinige decoratie is inderdaad welgekozen. Het salon vormt een eenheid met de leefkeuken. Blikvanger is een zwart-wit gestreepte kewloxkast, behorend tot een genummerde uitgave die eer bewijst aan het vermaarde zebrahuis van architect Bob Van Reeth op de kade in Antwerpen. Van de honderd is dit het nummer dertien!

Lees het volledige artikel in RS WONEN Modern & Hedendaags