Naar goede gewoonte duiken we ook nu weer in de schatkist met bijzonder- en nieuwigheden voor het interieur. Elke keer opnieuw weten de ontwerpers ons weer te verrassen met wooninnovaties die zich onderscheiden op vlak van functie, vorm, materiaalgebruik of kleur. Objecten met een verhaal en visie die we graag met jou delen.

Mooi metaal

De goud- én koperkoorts blijkt nog niet over zijn hoogtepunt heen. Ook Magis heeft het virus blijkbaar te pakken en biedt de Troy stoel van Marcel Wanders nu ook aan in goud- en koperkleurig metaal.

Info: www.magisdesign.com

Samurai krijger

Mooie nieuwkomer onder de kleine armstoelen is deze Do-Maru van B&B Italia, genoemd naar de lederen platen die samurai krijgers droegen als schild. De zitschep van de stoel wordt dan ook gevormd door een paar met leder of textiel beklede platen die samen met het onconventionele onderstel de stoel karakter geven.

Design: Doshi Levien.
Info: www.bebitalia.com

Moduleerbaar

Mooi op zich, maar vooral bijzonder wanneer je er verschillende combineert tot een persoonlijke creatie. Dit moduleerbaar en elegante Fishbone boekenrek van B-Line is er één om te hebben.

Design: Design Favaretto & Partners Studio
Info: www.b-line.it

Vrouwelijk of mannelijk?

In de mode is ‘gender bending’ – vrouwen in pinstripe pak en mannen in een outfit met vrouwelijke accenten – een hot item. Ook de interieurwereld volgt met deze Gender stoel, nieuw bij Cassina, waarbij ontwerpster Patricia Urquiola mannelijke en vrouwelijke vormen en diverse kleuren en materialen samenbrengt in één ontwerp. De oorfauteuil zoals je hem nog nooit eerder zag.

Info: www.cassina.com

Ruw versus glad

Het Tsjechische Brokis breidt de collectie uit met Knot, fraaie hanglampen die twee contrasterende materialen samenbrengen: het ruwe van het touw met het gladde van het mondgeblazen glas. Verkrijgbaar in verschillende vormen die graag met elkaar optrekken.

Design: Chiaramonte Marin
Info: www.brokis.cz

Verlatingsangst

Tafeltjes met verlatingsangst? Bij de manier waarop de Tangle Tables elkaar vasthouden lijkt het wel zo. Een ontwerp met een knipoog van Nendo voor Cappellini.

Info: www.cappellini.it