Op een boogscheut van de Grote Markt in Sint-Niklaas ontdekten interieurarchitecten Gerry Bontinck en Katia Goossens een project met enorme architecturale mogelijkheden. Waar vroeger een elektrowinkel annex magazijn stond, huist vandaag een uniek woonkwartier. Gerry Bontinck toverde een onooglijke plek in een banale straat om tot een kwaliteitsvolle leefomgeving. Hij woont er samen met zijn gezin in een sublieme stadsvilla met vakantiegevoel.

Kwaliteit en klasse

In 2004 richtte Gerry Bontinck B2 Project op als spin-off van een bedrijf waarmee hij samenwerkte. Het bureau verzorgt complete interieur- en architectuuropdrachten: van concept en projectmanagement tot uitvoering. Het merendeel van de projecten is residentieel, al voert B2 Project ook opdrachten uit voor de overheid, bedrijven, de horeca en de zorgsector. De residentiële projecten zijn zonder uitzondering high-end en visionair. Met veel aandacht voor wooncomfort, esthetiek, duurzaamheid en ecologie.

Hier heerst harmonie

Het project in de Truweelstraat omvat twee ‘eenheden’: aan de straatkant werden twee bouwlagen toegevoegd aan het bestaande gebouw, mét behoud van het betonskelet. Daarin bevinden zich vijf royale woongelegenheden. Achteraan kwamen twee stadsvilla’s, waarvan Gerry met zijn gezin de achterste bewoont. De bouweenheden zijn uniek in karakter en tegelijk netjes op elkaar afgestemd. Dankzij uniform materiaal- en kleurgebruik vloeien ze vlot in elkaar over, zonder in te boeten aan eigenheid.

Lusten zonder lasten

Zodra je door de houten poort wandelt, schud je het stadsgevoel van je af en waan je je in een heel andere sfeer. Hier heerst stilte, rust en ruimtelijkheid. Toch zit je hier op wandelafstand van alle stedelijke functies – ideaal voor een gezin met kinderen. Gerry Bontinck plantte de woning op een aparte manier in, en maakte zo komaf met het keurslijf van een klassieke verkaveling. De brede opzet van de woning versterkt de band tussen interieur en exterieur. Want binnen en buiten vloeien naadloos in elkaar over. Bovendien geniet je van binnenuit optimaal van het zicht op de buitenruimte.

Groots genieten

De buitenruimte oogt groots, ondanks de relatief beperkte oppervlakte. Een oude bakstenen muur omarmt de tuin als een cocon, terwijl de leiplatanen het gevoel van privacy nog versterken. De graspartij die speelruimte biedt voor de kinderen, is omzoomd met siergrassen. De uplighters met hun feeërieke gloed zorgen ’s avonds voor tonnen sfeer. Gerry en zijn vrouw Katia ontvangen vaak vrienden en kennissen, en dat voel je: de tuin en de terrassen ademen gulle gastvrijheid. Het royale gebruik van ThermoWood als gevelbekleding en terrashout draagt bij tot de warme sfeer. Bovendien is het duurzaam en ecologisch –
belangrijke thema’s in Gerry’s woonfilosofie.

Lees het volledige artikel in RS WONEN Modern & Hedendaags najaar 2016