De mondaine sfeer o zo kenmerkend voor Knokke opsnuiven terwijl je toch geniet van de rust van het pure buitenleven? Het kan op deze idyllische plek die grenst aan het schitterende natuurgebied Het Zwin. Ideaal om hier te fietsen en zo je gezondheid en conditie op peil te houden. En laat dat fietsen nu net de rode draad zijn door ons verhaal…

We treffen Geert Van Loock op een zonovergoten ochtend op een terrasje in de schaduw van het Paleis voor Schone Kunsten hartje Antwerpen. Geert was 25 jaar lang dierenarts en is nu een niet onverdienstelijke ontwikkelaar van vastgoedprojecten. De dierenarts in Geert maakt dat hij nog altijd een natuurliefhebber is en altijd zal blijven. Ons gezellig onderonsje gaat dan ook al snel in die richting. “Uit mijn jeugd houd ik heel veel fijne herinneringen over aan de vakanties met mijn ouders in de Provence”, aldus Geert. “Ik heb toen echt mijn hart verloren aan die streek, dat schilderachtige landschap en die ongerepte natuur, het is sindsdien een tweede thuis voor mij.”

Thuis in het zuiden

Geen toeval dat hij dus een site met vijfendertig klasse woningen met zwembad heeft neer geplant in de Provence en er nog twee projecten op stapel heeft staan. “Het is in het dorpje Malaucène dat ik mijn tweede thuis heb. We werken er nauw en aangenaam samen met de autoriteiten, een architect van ginder en plaatselijke vaklieden. Het initiatief komt dan wel van mij maar ik heb ter plekke wel een platform en draagvlak gecreëerd zodat ik er van harte welkom ben en men blij is met wat er nog te gebeuren staat.” Het dorpje ligt aan de voet van de befaamde Mont Ventoux en ook dat is geen toeval, Geert is immers een fervente fietser.

Verliefde koper gezocht!

Van de Provence naar Knokke lijkt een veel kleinere stap dan je op het eerste gezicht zou denken. Want aan zee is het ook zalig om te fietsen. Geert Van Loock toont er ons de villa waar hij lang heeft gewoond maar die hij nu te koop wenst te stellen. Gezocht: iemand die er een billijk bedrag voor neertelt maar er ook met liefde zorg voor wil dragen. Prijskaartje, design en meubilair inbegrepen. De prachtkunst in huis mee overnemen is bespreekbaar. “Wat deze woning zo uniek maakt: je bent op een steenworp van het centrum van Knokke en tegelijk zit je te midden van de vrije natuur.” Een knus nest waar het leven van alledag relaxed en à l’aise verloopt, echt om verliefd op te worden!