Het is net een juwelendoosje: niet zo supergroot maar zo elegant. De rode travertin, de mooie doorzichten en details stralen sfeer en verfijning uit. Het poolhouse / gastenverblijf / multifunctionele buitenruimte is een unieke ruimte dat heel het jaar door gebruikt wordt. Zonder schreeuwerig te zijn, neemt het zijn plek op in de tuin en zijn omgeving.

Voor dit project werkte interieurarchitect Arjaan De Feyter samen met architect Herman Boonen die het buitenconcept tekende. Herman Boonen vroeg aan Arjaan, en op vraag van de klant, om het interieur van het poolhouse verder uit te werken. De stijlvolle tuin is een ontwerp van tuinarchitect Joost Valgaeren. Tuin en poolhouse gaan heel natuurlijk over in de groene omgeving. Het buitenconcept is multifunctioneel. Het gebouw wordt niet alleen gebruikt als poolhouse maar ook als gastenverblijf of het is gewoon een rustige plek voor de kinderen om te studeren tijdens de examens. Het ganse jaar rond is dit een fijne plek om te vertoeven.

NATUURSTEEN

Wat het eerst opvalt is de prachtige natuursteen die Arjaan gebruikte voor het barmeubel. De bar is uitgevoerd in Italiaanse travertijn ‘ Travertino Rosso’ van Van Den Weghe. Het meubel is een karaktervolle sculptuur in de ruimte dat alle aandacht opeist. De twee barstoelen ‘ML42’ zijn van ‘By Lassen’. “Al vijftien jaar had ik een staal van die travertin in mijn kast liggen. De steen intrigeerde me en ik wilde hem al heel lang gebruiken in een project. Je moet het juiste project en de juiste mensen vinden. Mensen met een sterke persoonlijkheid die durven en niet op veilig spelen. Mensen die openstaan voor bijzondere materialen en een persoonlijk interieur.”

Op de dag dat hij samen met de bouwheer de materialen wou bespreken, had Arjaan toevallig een staal van het travertijn bij zich. Eerst stelde hij wat andere materialen voor om dan uiteindelijk het roodkleurige stuk steen boven te halen. De eigenaars waren meteen gewonnen voor de prachtige steen en gingen mee in het verhaal.

De travertin vormde ook de aanzet voor het kiezen van alle andere materialen die hierop werden afgestemd. De houten kastenwand met ingewerkte gashaard is uitgevoerd in geborstelde, getinte eik. De grove planken vormen een warm contrast met de natuursteen. Naast een gashaard zit ook een uitklapbaar dubbel bed verborgen achter de kastenwand. Als er gasten blijven slapen verandert de ruimte in een elegante slaapplaats. Het maatwerk en de harmonieuze materiaalkeuze zorgen voor een rustige sfeer. De vintage stoel naast het haardvuur is een officiële heruitvoering van de ‘Chandigarh Chair’, een ontwerp van Pierre Jeanneret.

LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL IN RS WONEN MODERN & HEDENDAAGS NAJAAR 2017