In de ‘badkamer’ draait het al lang niet meer alleen om het ‘bad’. In feite verkiezen steeds meer mensen een douche, maar dan wel bij voorkeur één die functionaliteit combineert met een heuse wellnesservaring. De nieuwste douches zijn bovendien niet alleen een bij voorkeur gepersonaliseerde weldaad voor lichaam en geest – de ‘slimme’ douche is een feit – maar ook een lust voor het oog.

Tot 85% waterbesparing

Genieten van een lange douche maar ook zuinig zijn met water en energie? Het kan dankzij de Hamwells e-shower. Deze douchecomputer laat de keuze tussen een klassieke douche of FreshCycles met waterrecyclage. Deze FreshCycles filteren, zuiveren en hergebruiken elke waterdruppel ongeveer 9 keer waardoor je tot wel 70% op energie en tot 85% op water bespaart. Na elke sessie reinigt de e-Shower zichzelf en loopt hij volledig leeg. De e-Shower is ook slim. Hij onthoudt de voorkeuren van de hele familie en past temperatuur en debiet automatisch aan. Hij kan bovendien verbonden en bediend worden met mobiele apparaten en zelfs het streamen van je favoriete muziek in de douche behoort tot de mogelijkheden. Je ontvangt ook automatische updates en volgt op de voet hoeveel je bespaart. Bewust watergebruik gecombineerd met ultiem comfort.

www.vanmarcke.com

Gezond door water

Water heeft een helende en therapeutische werking. Tenminste, als je het juist gebruikt. Nieuw is het HansaEmotion Wellfit douchesysteem dat je de keuze laat uit drie behandelingsprogramma’s. Bij de ‘Recover’-functie, ideaal na het sporten, zorgen intensieve cycli van koud water voor een cooldown-effect. De ‘Relax’-functie heeft met haar lange fasen van warm water juist een rustgevend effect. Om de bloedcirculatie te stimuleren is de ‘Reload’-functie met evenwichtige prikkels van koud en warm water, ideaal voor ’s morgens.

www.hansa-belgium.be

Smart douchekraan met nabijheidssensor

Slimme toestellen veroveren het huis en ook de douchekraan kon niet achterblijven. Nieuw is deze Aqualisa Q, een ‘smart douchekraan’ die naast een reeks voorgeprogrammeerde instellingen ook de mogelijkheid biedt om je persoonlijke voorkeuren te programmeren met aangepaste temperatuur, debiet, uitloop en duur. Een primeur is bovendien de nabijheidssensor die het debiet met 10% vermindert wanneer je je van de douche verwijdert. Zo kun je meteen ook water besparen.

www.vanmarcke.com

Intuïtief bedieningspaneel

Liever geen elektronica? Met RainSelect introduceert Hansgrohe een intuïtief bedieningspaneel om te switchen tussen de verschillende beschikbare staalsoorten. De grote knoppen zijn even eenvoudig te bedienen en hebben geen elektronische voorzieningen nodig. Ze worden aangestuurd door Hansgrohes Select-technologie, een puur mechanisch systeem. Verkrijgbaar in drie afwerkingen: wit of zwart glas of een chroomkleurige metalen versie.

www.hansgrohe.be

Drukken, draaien en douchen

Ook Grohe heeft een nieuwe bediening en wel met de SmartControl druk- én draaiknoptechniek voor de Grohe Rainshower. Je selecteert en start het gewenste sproeipatroon door op één van de knoppen te drukken én te draaien om meteen het watervolume te personaliseren. De drukknop integreert dus zowel de aan/uit-functie als het debiet. De temperatuur wordt nog steeds apart en vooraf ingesteld met een aparte metalen thermostaatgreep. De eenvoud zelve.

www.grohe.be

LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL IN RS WONEN MODERN & HEDENDAAGS NAJAAR 2017