De woonbeurzen in Parijs, Keulen en, als kers op de taart, Milaan waren weer een heuse snoepwinkel vol designlekkers waar we met water in de mond naar uitkeken. Uit al die woonzoetigheden kozen wij enkele blikvangers die onze galerij van ‘De kunst van het wonen’ mogen vervoegen. Proef, kies en geniet… deze keer niet met mate maar wel met volle teugen.

Archeologie

Een aloude en afgebladderde fresco in de badkamer? Het kan met de Archeologie collectie van Cedit Ceramiche. Dit zijn uiteraard geen echte muurschilderingen maar wel grote keramische platen die voor een bijzonder effect zorgen, niet alleen in de badkamer maar ook elders in huis. Fraai te combineren met strak design en een meer industrieel geïnspireerde woonstijl. Design Franco Guerzoni.

www.ceditceramiche.it

Tussen kunst en ambacht

Wankel evenwicht? Alles behalve! Dit design ‘staat’ er, ook letterlijk. De ontwerpers Milena Bellich en Wim Yanov, afkomstig uit Rusland maar nu actief in Berlijn, vormen samen het creatieve duo achter One+Eleven. Het opzet: een combinatie brengen van conceptuele kunst en meubelambacht, met aandacht voor het emotionele én het functionele. Stuk voor stuk bijzondere meubelen die niet onopgemerkt blijven.

www.oneeleven.eu

Sensuele buigingen

Ondanks zijn royaal formaat oogt de rugleuning van deze Chips loungestoel, nieuw van het Tsjechische Ton, bijzonder licht en luchtig. Net een transparante aardappelchips – vandaar de naam van dit meubel – die gevat zit tussen een sensueel gebogen frame in beukenhout. Het zitkussen, geënt op het afgeronde design, en losse rugkussen garanderen op hun beurt het koesterend zitcomfort. Design Lucie Koldová.

www.ton.eu

Optische illusie

Niet alles is wat het lijkt. Dit gaat alvast op voor de hologramtegel, gezien bij Veronove, die als het ware een bol in de ruimte projecteert. Gemaakt uit gelaagd en gelaserd glas waardoor er een 3D-effect ontstaat dat varieert al naargelang van waar je naar de tegel kijkt. Te gebruiken als muur- of vloertegel en verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en kleuren.

www.veronove.be

Groots in alle lichtheid

Slank, fijn en tegelijk toch zo imposant. Dit Amisol armatuur van Luceplan bestaat uit een krachtige ledspot gecombineerd met een translucent of gemetalliseerd membraan – haast gewichtloos en toch zo aanwezig – dat om een aluminium profiel gespannen is. Al naargelang het membraam verspreidt de lamp een diffuus licht en wordt het door de spiegelende folie gereflecteerd. Verkrijgbaar in diverse afmetingen. Design Danial Rybakken.

www.luceplan.com

LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL IN RS WONEN MODERN & HEDENDAAGS VOORJAAR 2018