Thuiswerken zit in de lift en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Minder file, meer productiviteit. Geen vrije kamer om in te richten als bureel? Voorzie dan in ieder geval een bureau, secretaire of schrijftafel die ‘off limits’ is voor de kids en uitsluitend dienst doet als jouw persoonlijke werkplek. Omdat praktisch ook mooi mag zijn, selecteerden we enkele exemplaren met een design dat bovendien een meerwaarde vormt voor je interieur. Let’s work!

#1 Carl Hansen & Son Society Table, in 1952 ontworpen door Arne Jacobsen als geschenk voor het nieuwe kantoor van de American-Scandinavian Foundation in New York, www.carlhansen.com #2 Thonet Desk S 285 in Bauhaus-stijl, design Marcel Breuer, www.thonet.de #3 Elegant ontworpen Fonteyn bureau met taps toelopende pootjes en gebogen retrovormen, verkrijgbaar in diverse houtsoorten, design Stuart Padwick, www.steuartpadwick.co.uk #4 Cattelan Italia Airport boekenkast, een modulair systeem met optionele schrijftafel, design Giorgo Cattelan, www.cattelanitalia.com #5 Wandgemonteerde Phill kast van Emko met geïntegreerde schrijftafel, modulaire opbergvakken en optionele ledverlichting, verkrijgbaar in 4 kleuren, design Dalius Razauskas, www.emko.lt

#6 Auster secretaire van Matière Grise, een stalen wandmeubel waarvan de neerklapbare deur dienst doet als schrijftafel, verkrijgbaar in 32 kleuren, design Luc Jozancy, www.matieregrise-decoration.fr #7 Pegasus Home Desk van Classicon met oprolbaar lederen top met daaronder opbergvakken, design Tilla Goldberg, www.classicon.com #8 Dynamisch vormgegeven Logos secretaire van Tonin Casa, verkrijgbaar in Canaletto walnoot of donkere eik en lederen bureaulegger, design Andrea Lucatello, www.tonincasa.it #9 Lonstrup werktafel van Mr North geïnspireerd op het duinenlandschap van de Noordzee, massief eik met linoleum top, design Jonas Lyndby Jensen, www.mrnorth.pt #10 Massief houten Stilo schrijftafel van Riva 1920, gekenmerkt door de zichtbare zwaluwstaartverbindingen die top en zijkanten in een elliptische vorm verbinden, design Claudio Bellini, www.riva1920.it

LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL IN RS WONEN MODERN & HEDENDAAGS 01/2018