Anita en Carlo hebben een feilloos gevoel voor stijl, zoveel is zeker. Hun duplexloft in het hart van Kasterlee is ruim, licht en oogverblindend mooi. De inrichting namen ze volledig voor eigen rekening. Een kolfje naar de hand van het creatieve duo dat ook professioneel schitterende interieurprojecten volbrengt.

Nathalie Kiekens was als interieurarchitecte van Detail-Concept nauw betrokken vanaf het prille begin van dit project. “Dit appartementsgebouw werd gebouwd via een sleutel-op-de-deur formule. We zijn na de vraag van de klant al meteen met de projectontwikkelaar rond de tafel gaan zitten. Omdat de eigenaar twee appartementen wilde samenvoegen, konden we maar best ook meteen de indeling aanpassen op de grootte van het gezin. Dat vergde heel wat onderhandeling. Maar we zijn er uiteindelijk toch in geslaagd om het appartement heel praktisch in te delen. Bovendien blijft het mogelijk om er terug twee appartementen van te maken, als die behoefte er ooit is.”

Retourtje Frankrijk

Anita en Carlo hebben nog niet veel stilgezeten in hun leven. Vroeger runden ze een succesvolle zaak in antiek en totaalinrichting. Daarna begonnen ze een chambre d’hôte in het zonnige Frankrijk. Ze renoveerden het pand met hart en ziel, en ontvingen er drie jaar lang tevreden gasten. Dankzij Carlo’s talent en passie voor koken, was ook de table d’hôte al snel een schot in de roos. Maar de klok rond werken begon zwaar te wegen. Dus trok het koppel terug naar thuisland België om een ander project op poten te zetten.

Leve de levenskunst

Met hun conceptstore Arcobaleno brengen Anita en Carlo een vleugje feelgood in Turnhout. Ze toverden de winkelruimte om in een paradijsje voor liefhebbers van wonen en lifestyle. Je vindt er meubelen en decoratie, verlichting en kunst. En zelfs kleding, juwelen en accessoires. De collecties zijn een boeiende mix van merken die veelal Belgisch en Scandinavisch zijn, in verschillende prijsklassen en allemaal van puike kwaliteit. Je kunt er trouwens ook heerlijk lunchen: Carlo schotelt je ’s middags smakelijke maaltijden voor of gewoon een heerlijk glas wijn. Een moment om te verpozen tijdens het shoppen.

Groots met gezelligheidsfactor

De loft in Kasterlee is ingericht met items die ze ook in de zaak verkopen, aangevuld met unieke stukken uit verre oorden of een ver verleden en veel kunst. Ondanks de gigantische afmetingen van de loft – bijna 400 vierkante meter bewoonbare oppervlakte – heerst hier toch een echt thuisgevoel.
De entree zet de toon: een witter dan witte ruimte met een strakke, rechtlijnige trap. Voorts een opvallende hanglamp die feeëriek licht verspreidt, een grote poster met een iconisch portret van Lola Garrido, en een plafondhoog wijnrek. Een slimme oplossing om een ‘verloren’ plekje een nuttige invulling te geven. Zo zijn er trouwens wel meer in deze woning.

Music, maestro!

Op de riante eerste verdieping heeft het daglicht vrij spel. Alle wanden en plafonds zijn wit, mooi gecontrasteerd met een karaktervolle parket: een mix van oude en nieuwe vergrijsde planken. Een halfhoge glazen wand scheidt de zitruimte van de traphal, waar een poster van The Beatles voor een nostalgische knipoog zorgt. Er zit trouwens nog meer muziek in deze ruimte. De witte wandkast op maat wenkt naar het verleden met een collectie kleurrijke singles, terwijl de jukebox van AMI schone sier maakt met zijn retro-uitstraling. De antieke viool op staander zorgt voor een klassieke noot. Ondertussen kijkt de legendarische bluesgitarist John Lee Hooker goedkeurend toe vanaf de wand. De gelikte look van de witte leren zetels steekt mooi af tegen de brute schoonheid van de geïmproviseerde tafel, waarvan de plank afstamt uit het huis in Frankrijk. Het vloerkleed is een patchwork van oude tapijten – opnieuw een geslaagd staaltje van hergebruik. Enkele grote potten met uit de kluiten gewassen planten halen de natuur binnen – meer dan voldoende voor de man des huizes. Die staat liever achter het fornuis dan dat hij in de aarde wroet.

LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL IN RS WONEN MODERN & HEDENDAAGS 01/2018